Bakekurs

Bli med på bakekurs hos Kulturgården Bjerkem hvor dere baker brød med eldre kornsorter. Kurset kan gjøres på en eller to dager.

Instruktørene Torunn Hernes Bjerkem og Cecilie Røli er to gode naboer å  gårdene Bjerkem og Rølia i Henning i Steinkjer. De er økobønder og dyrker gamle kornsorter. De har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster.
Kurset gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om baking med eldre kornsorter som for eksempel spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og økologisk gjær. Du får med deg gode oppskrifter og fersk bakst i form av ulike brød og søtbakst.

Det er tilbud om deltakelse i bakenettverk etter endt kurs.
Kurset er delt i to. Teoridelen gir deg grunnlag for å kunne forstå forskjellene mellom gamle og moderne sorter, og variasjonene man må forholde seg til når en baker med lokalt mel. Praktisk bakedag gir deg egne erfaringer under veiledning og erfaringer med forskjellige baketeknikker tilpasset de ulike sortene.

Pris: teori: kr. 400,- / teori + en praksisdag: kr. 1.200,-