Dagstur til Norges geografiske midtpunkt

Ta turen til Norges geografiske midtpunkt. Her får du nyte naturens stillhet og ny energi til kropp og sjel.

Parker bilen på parkeringsplassen ved Lustadvatnet, 40 km fra Steinkjer sentrum. Dette er innfallsporten til Norges geografiske midtpunkt og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Stien inn til Norges geografiske midtpunkt er merket og svillelagt. Distansen tur /retur er på 20 km og tar ca 5 timer. Underveis  på turen kan dere beskue de vakre  Skjækerfjella som ligger inne i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Når dere kommer inn til midtpunktet anbefaler vi en matause i gapahuken hvor det er tilrettelagt bålplass. Etter en god matpause går turen tilbake til parkeringsplassen.

Ønsker du å spise en god middag å overnatte kan du gjøre dette hos Mokk gård, ca 3 km fra parkeringsplassen. Vell fremme på Mokk gård blir det tid til å dusje og slappe av før middag.

Praktisk informasjon: I denne pakken er det overnatting med selvhushold, noe som betyr at dere har med og lager maten selv. Dere kan  bestille middag på kvelden. Pris: Leie av et helt hus med selvhushold: Fra 1000 kr pr. døgn. Tillegg pr. person over 2 personer: 100 kr pr. døgn. Prisen inkluderer: Overnatting på Mokk gård. Ikke inkludert i prisen: sengeklær, utvasking og middag

Hvis dere har lyst til gjøre noe før eller etter turen til Norges geografiske midtpunkt kan dere være med på: Grottevandring, tur til gamle kobbergruver eller kanotur.

Norges geografiske midtpunkt: Norges geografiske midtpunkt er lansert av Statens Kartverk som Norges arealtyngdepunkt og ligger i Steinkjer kommune. For å beregne seg frem til dette punktet tas Norges samlede fastlandsareal, inkludert øyer, bortsett fra Svalbard og Jan Mayen. Metoden kan illustreres ved at man klipper ut Norgeskartet langs riksgrenser og langs kysten, og tenker at øyene henger fast i vektløse broer, for så å balansere Norge på en passerspiss.