God gruppedynamikk

I Yttervik vil Morten og Trude bruke kunsten som grunnfundament i tillegg til kreative metoder og psykologisk innsikt for å oppnå god gruppedynamikk. Visuelle dilemma løses med galskap, mot og samarbeid under kyndig veiledning.

Morten W. Gjul (f. 1973) bor og arbeider på Flatanger i Nord-Trøndelag, men er opprinnelig fra Gyl i Tingvoll kommune. Han er lærerutdannet, og har sin kunstfaglige utdanning via kurs og samarbeid med noen av Nordens største akvarellister: Arne Isacsson, Lars Holm, Peder Mauseth og Morten Paulsen

Gjul regnes i dag for å være en av de ledende og dristigste akvarellistene i Skandinavia innen  moderne, nordisk akvarelltradisjon.
Han har deltatt på over hundre utstillinger i inn og utland, og har mottatt en rekke stipender/utmerkelser. Han har representert Norge under akvarellbiennaler bl.a.  på Island, i Italia, Sveits og Serbia.

Nordisk lys, forlatte hus, gold natur og menneskers forhold til naturen og naturkreftene, har preget hans bildeverden. De siste årene har han beveget seg i mer abstrakt retning. Han definerer seg som «romantisk realist på liv og død!» Gjuls laborasjons-teknikk har satt standard for moderne, nordisk akvarellutforskning.

Han jobber i tillegg med foto, grafisk design, lyrikk og musikk.
Morten er en ettertraktet kursholder i inn og utland, bl.a. for Nordiska Akvarellmuseet i Sverige, fast kursholder for Nordens største kunstmagasin Kunst og ved Midt-Nordisk Kunstfestival.
Han er innkjøpt av flere kunstforeninger, offentlige bygg og kommuner rundt i Norge.

Trude Berg (f. 1971) bor og arbeider på Namdalseid. Har malt og jobbet med kreative uttrykk siden slutten av 80-tallet.
Startet som elev hos Arnold Dahlslett i 1990 og har senere både klassisk figurativ utdanning og kunst og handverksfag fra Høgskolen i Nesna. Hun har deltatt på en lang rekke kurs, i diverse teknikker.

Trude Berg har i en årrekke, drevet aktiv kunstformidling i Namdalen gjennom sine populære malekurs, med profesjonelle kunstnere som instruktører. Hennes innsats har hatt stor betydning for det aktive amatørkunstmiljøet i regionen.

Hun har jobbet som lærer på ”kreativt verksted” i kulturskolen og har kurset folk i alle aldre.
Trude har deltatt på diverse utstillinger, både separat og kollektivt.