Skitur til Norges geografiske midtpunkt

Opplev Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og gå til Norges geografiske midtpunkt.Bo i ekte fjellhytter av god standard og med mange flotte turmuligheter rett utenfor døra.

Området: På vei inn til hyttene passeres Norges geografiske midtpunkt og på østsiden av Skjækervatnet går grensen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Nasjonalparken er en av de største nasjonalparkene i Norge og landskapet varierer fra mektige skogdaler til høy fjell.

Turforslag: Utsikten og området innbyr til flotte langrennsturer. En tur til Verdals høyeste fjell Løysmundhatten eller Snåsas høyeste fjell Skjækerhatten er flotte dagsturer. I vannene rundt hyttene er det godt om ørret av meget god kvalitet. (Gratis fiske i alle vann hos Steinkjer kommuneskoger).

Overnatting: Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har flere hytter i dette området. To av disse er Lågvassbu og Skjækerosstua. Til Lågvassbu er 12 km og til Skjækerosstua er det 15 km fra parkeringen ved Lustadvatnet, 40 km fra Steinkjer sentrum.

Transport: Du kan enten gå på ski inn til hyttene eller leie snøscootertransport. Til Lågvassbu er det vintermerket løype, mens for å komme til Skjækerosstua går du via Norges Geografiske Midtpunkt og videre langs ved Skjækervatnet. Det er vintermerket løype frem til Norges geografiske midtpunkt.

Praktisk informasjon: 3 dagers tur Pris: 1300 kr. Ekstra natt: 650 kr pr. natt. Prisen inkluderer: leie av hele hytta i to netter.  Å fiske i vannene er gratis. Det er hundebur og isborr på hyttene.Snøscootertransport til og fra hytta er ikke inkludert i prisen.