Skjæker trekanten om vinteren

Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser. Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har hytter som kan leies ved Skjækerfjella nasjonalpark og Norges geografiske

Adkomst: Fra Steinkjer sentrum er det 40 km til Mokk gård med overnatting for individuelle og i tillegg servering til grupper. Kjør Fv 762 opp Ogndalen i retning Gaulstad.

Beskrivelse av turen: I Skjæker Trekanten blir det en fin forflytning fra kulturlandskapet ved Mokk gård og inn i ett herlig fjell landskap. Her vil du som voksen og særlig som barn få en flott opplevelse. Fra Mokk gård stiger terrenget gjennom skogen forbi de gamle gruvene i Gruvfjellet. Her har terrenget åpnet seg og utsikten mot Skjækerfjellmassivet blir bare tydeligere etter hvert som en nærmer seg Lågvatnet. Her finner du den restaurerte gjeterstuen Lågvassbu like ved vatnet, en herligere plass skal du lete lenge etter.
Neste dag går turen videre til Skjækerosstu. Hytta ligger i sørenden av Skjækerfjella som nærmeste nabo. Ønsker du å kombindere turen med en topptur er både Skjækerhatten og Løysmundhatten gode forslag.

Etapper:
Mokk – Lågvassbu 10 km
Lågvassbu – Skjækerosstu 4 km
Skjækerosstu – Mokk 11 km
Avstikker: Norges geograske midtpunkt

Både Skjækervatnet og Lågvatnet er gode fiskevann, i tillegg er det mange små vann hvor man kan prøve fiskelykken. Det er isborr på
hyttene, men ikke isskeutstyr. Husk å ta med kart og kompass/ GPS.

Praktisk informasjon:
3 dagers tur
Pris: 1300 kr
Ekstra natt: 650 kr pr. natt

Skjækerosstu har 8 sengeplasser, Lågvassbu har 6 sengeplasser + 4 sengeplasser i åpen del.
Hyttene er fult utstyrt på kjøkkenet. Det er puter og dyner til antall sengeplasser i utleie del. Ta med lakenpose. I åpen del på Lågvatnet må sovepose være med.

Prisen inkluderer: Leie av hyttene i to netter. Det er gratis fiske på Steinkjer Kommuneskogers grunn, det er isborr og hundebur på hyttene.

Bestill gjerne en overnatting eller to på Mokk gård også!

Bestilling:
Visit Innherred
Tel.: +47 74 40 17 16
Email: [email protected]
www.visitinnherred.com

Booking av hyttene: www.inatur.no