Skjæker trekanten

Om du liker å dra på tur alene eller med familie og venner – vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser.

Adkomst: Fra Steinkjer sentrum er det 40 km til Mokk gård som tilbyr overnatting og bespisning til individuelle og grupper. Kjør Fv 762 opp Ogndalen i retning Gaulstad.

Beskrivelse av turen:I Skjæker trekanten blir det en fin forytning fra kulturlandskapet ved Mokk gård og inn i ett herlig fjell landskap. Her vil du som voksen og særlig som barn få en flott opplevelse. Fra Mokk gård stiger terrenget gjennom skogen forbi de gamle gruvene i Gruvfjellet. Her har terrenget åpnet seg og utsikten mot Skjækerfjellmassivet blir bare tydeligere etter hvert som en nærmer seg Lågvatnet. Her finner du den restaurerte gjeterstuen Lågvassbu like ved vatnet, en herligere plass skal du lete lenge etter.

Neste dag går turen videre til Skjækerosstu ved utløpet av Skjækervatnet. Her vil du finne Mette Marit steinen (på sør siden av en gammel demning ved utløpet av Skjækervatnet) som marker overgangen til Skjækerfjella-Blåfjella nasjonalpark.

Etapper:
Mokk – Lågvassbu 10 km
Lågvassbu – Skjækerosstu 4 km
Skjækerosstu – Mokk 11 km

Underveis anbefaler vi et stopp ved Stortjønna som er et godt fiskevann. Elva i fra Stortjønna snor seg gjennom landskapet og over i Langtjønnene som er idylliske fiskeområder Husk å ta med kart og kompass / GPS.