Mokk gård

  • Aktiviteter
  • Kurs/konferanser
  • Overnatting
  • Selskapslokaler
  • Servering

OM Mokk gård

Mokk gård er en fjellgård som ligger øverst i Ogndalen, 39 km øst for Steinkjer. Her, tett oppunder snaufjellet og villmarka, driver vi, Kristin og Kjell Delbekk, med melk- og kjøttproduksjon. I tillegg tar vi i mot gjester i de tradisjonsrike og særegne husene på gården. Her innlosjeres gjestene med servering, eller selvhushold om det ønskes.

Vi har plass for overnatting til 40 personer, fordelt på 17 soverom. Det gamle kufjøset er innredet til et romslig møterom. Er du gjest på Mokk får du servert god, hjemmelaget mat basert på lokale råvarer. Fortellinger fra gårdens lange historie hører med.

Ønsker dere friluftsaktiviteter er det rike muligheter for dette. Kanskje kan en gruve- eller grottetur friste? Eller kano eller trugetur? Terrenget er ypperlig for turer til fots eller på ski. Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark ligger i fjellområdet øst for gården, og det er ca. 11 km til Norges geografiske midtpunkt.

Vi er sertifisert som Norsk Økoturismebedrift.

Aktiviteter

Kurs/konferanser

Mokk gård har lange tradisjoner med turisme, og skal dere arrangere et kurs eller en samling er plassen et godt alternativ til tradisjonelt hotell opphold. Her får dere være for dere selv uten forstyrrelse fra andre, og rommene og stemningen på gården forsterker samholdet og utbyttet av samlingen.

Vi har innredet møterom i det gamle kufjøset på gården, med plass til 40 personer. Overnattingskapasiteten er 40 senger fordelt på 17 rom. Dere får servert god, hjemmelaget mat basert på lokale råvarer, og historiske fortellinger fra gården følger med.

Ønsker dere en friluftsaktivitet er det rike muligheter for dette. Avhengig av årstid kan dere velge mellom gruve-, grotte-, kano- eller trugetur. Terrenget rundt gården er ypperlig for turer til fots eller på ski. Gratis fiske med stang i fiskevannene i området.

Overnatting

Hovedhuset på Mokk er fra 1896, og har stor peisestue, spisesal til 50 personer og et romslig kjøkken. Huset har tilsammen 29 sengeplasser, fordelt på 12 soverom. Rommene har enkel standard, med dusjer og toaletter på gangen.

På tunet rett overfor hovedhuset ligger kårhuset. Dette er fullt utstyrt, med stue, kjøkken, bad, toalett og 5 soverom. Her har vi 10 sengeplasser. Dette huset brukes enten som et supplement til hovedhuset, eller kan leies av mindre grupper eller familier.

Servering

Ønsker dere å spise et godt måltid, så ta turen til oss. Vi tar i mot grupper på bestilling, og sammen setter vi opp meny og måltid etter deres ønsker. Vi lager god og hjemmelagd mat, basert på lokale råvarer.